Cazare Craiova | Craiova Accommodation | Smart accomodation |
REZERVA ACUM! Click aici pentru formularul de contact
Web: www.e-cazarecraiova.ro
Tel: 0728.06.87.25, 0743.00.25.80
Cazare in :
Cautare :
» Numele unitatii
Tip unitate :
Numar stele :
Pret – Ron/Noapte :
Zona :

Cazare Craiova | Accommodation Craiova | Cheap & Smart Accommodation |

Cazare Craiova | Regim Hotelier Craiova | Hoteluri Craiova | Pensiuni Craiova |

e-cazarecraiova.ro este ghidul electronic al turistului ce viziteaza orasul Craiova. Sunt prezentate detaliat toate unitatile de cazare pentru orasul Craiova, atat particulari cat si marile hoteluri. Preturi la zi si fotografii recente. Continutul site-ului este divers cu rubrici ca informatii utile Craiova, obiective turistice Craiova, imobiliare Craiova, turism zona Oltenia.


Detalii pentru CAZARE CRAIOVA in site:
>oferte de cazare in Craiova actualizate periodic;
>fotografii recente ale unitatilor de cazare din Craiova (hoteluri, pensiuni, particulari);
>preturi actualizate si detaliate (regim single sau double);
>particularizarea ofertelor de cazare dupa tipul unitatii de cazare: regim hotelier, hotel, hostel, pensiune, han, popas, cazare muncitori, cazare particulari;
>gruparea hotelurilor dupa numarul de stele;
>gruparea unitatilor de cazare dupa pret;
>gruparea unitatilor de cazare dupa zona;
>cazare in orasele din apropierea Craiovei;
>informatie utila diversa pentru turistii din Craiova;


REGIM HOTELIER
Apartamente sau garsoniere modernizate, situate in blocuri de locuinte in zone centrale sau semicentrale ale orasului, complet mobilate si utilate, cu baie si bucatarie proprie, inchiriate pe termen scurt sau mediu. Intimitatea si discretia oferite sunt maxime, apartamentele fiind inchiriate “la cheie” fara a mai avea contact cu proprietarul decat in momentul plecarii pentru receptia finala. Fiind o alternativa la serviciile hoteliere clasice, cu preturi mai mici fata de acestea, dotate cu bucatarie proprie, cu ore flexibile de “check-in” si “check-out”, cazarea in regim hotelier mai este cunoscuta ca “smart accommodation” fiind preferata in orasele mari unde se pot intalni astfel de servicii relativ noi.


HOTEL
Clădire mare, local, cu multe camere sau apartamente mobilate, cu bai individuale, special amenajate, care se închiriază de obicei cu ziua, pe termen scurt. Personalul angajat este profesionist, iar camerele complet independente asigura intimitatea. Are un nivel ridicat de confort cu serviciu permanent de receptie si restaurant deschis publicului.


HOSTEL
Mai este cunoscut ca “hotel pentru tineret” cu un numar mai mic de camere, (minim 3 camere) si este o unitate de cazare pentru turistii cu buget restrans, avand atat dormitoare commune cu mai multe paturi in camera, eventual supraetajate, cat si bai commune. Uneori hostelurile dispun pentru autogospodarire de bucatarii commune, acces la masini de spalat. De obicei cladirile-hostel au avut alta destinatie initiala decat cea de cazare turistica.


MOTEL
De obicei construite la marginea marilor orase, de-a lungul soselelor de mare circulatie, este un hotel special amenajat pentru cazarea automobilistilor si parcarea vehiculelor acestora pe o perioada scurta de timp. Motelurile sunt cunoscute ca “paradisul soferilor” cu dotari si preturi mai scazute decat la hotel.


VILA
Este o structura de cazare specializata de circuit inchis, cu nivel ridicat de confort si cu spatii comune; poate fi inchiriata integral. Este in general o unitate de dimensiuni mici, fara serviciu de receptie permanenta si cu camere de 1-4 persoane, cu bai comune sau individuale si apa calda permanenta. Personalul angajat este calificat. Are spatii comune ample gen living si in mod frecvent bucatarie utilata si sala de mese este pusa la dispozitia turistilor. Nu ofera prestatii de alimentatie, iar contactul direct cu personalul vilei este minimal.


PENSIUNE
Unitate de dimensiuni mici, fara serviciu permanent de receptie, cu camere cu bai commune sau individuale cu apa calda permanenta. In aceste unitati sunt asigurate cazarea si masa. Pensiunea este o “casa-restaurant” in care personalul angajat este calificat, dar nu neaparat profesionist ca In cazul hotelurilor.


AGROTURISM
Este o structura de cazare de tip pensiune sau sat de vacanta care ofera servicii de servire a mesei cu alimente preparate numai din produse ecologice obtinute in cadrul unitatii respective si cu posibilitati de agrement / vizitare / participare la activitatile de tip agricol la fata locului. In Romania termenul este folosit abuziv sau impropriu pentru unitati care sunt defapt gospodarii turistice. Sunt extrem de putine unitati de acest tip, cu dotarile si suprafata de teren necesara pentru a acoperi intreaga productie vegetala, zootehnica si agrement.


CABANA
Este o structura de cazare specializata, cu dotari si confort scazute, cu camere care au mai multe locuri, eventual cu paturi suprapuse, si toalete comune. Este descrisa la masivii muntosi; poate sa ofere alimentatie si are sala de mese.

CAMPING
Este o suprafata amenajata pentru a campa cu cortul si/sau a amplasa rulote si motorhome-uri. Nivelul de amenajare este variabil; sunt foarte putine campinguri care ofera un standard competitiv international al facilitatilor. Exista de asemenea posibilitati de campare la multe unitati din clasa gospodarie turistica

GOSPODARIE TURISTICA
Include spatiile de cazare si alimentatie aflate in gospodaria unor familii, care locuiesc in acelas perimetru. Acopera intreaga gama posibila de confort. In general majoritatea ofera prestatie de tip pensiune, cu tarife pentru pachete de cazare si alimentatie. Prestatiile sunt asigurate in general de persoane neprofesioniste, sau chiar de membrii ai familiei. In principiu este vorba de unitati mici, multe fiind obtinute prin conversia unor spatii preexistente in cadrul gospodariei. Calitatea amenajarii este foarte larga, atit ca si conceptie si arhitectura cit si ca dotari de confort. In anumite cazuri unele din ingredientele din care se prepara produsele culinare sunt ecologice si obtinute in respectiva gospodarie, apropiindu-se de agroturism.


SAT DE VACANTA
Este o structura de cazare specializata, cuprinzand o suprafata generoasa, cu multiple pavilioane de cazare (casute, bungalowuri), eventual dotari pentru camping si o unitate de alimentatie publica (restaurant). Proportia prestatiilor de mai sus este variabila variind de la un sat de vacanta la altul.

 REFUGIU
Este un adapost minimal, situat sus pe creasta muntilor, si unde cazarea se face in general gratuit, in limita capacitatii (frecvent in jur de 10 persoane). Este descris la masivii muntosi; nu exista facilitati de alimentatie sau aprovizionare.

Oferte speciale :
Parteneri :