REZERVA ACUM! Click aici pentru formularul de contact
Web: www.e-cazarecraiova.ro
Tel: 0728.06.87.25, 0743.00.25.80
Cazare in :
Cautare :
» Numele unitatii
Tip unitate :
Numar stele :
Pret – Ron/Noapte :
Zona :

Muzeul Satului Valcean

Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea
Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea
Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea
Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea
Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea
Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea
Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea
Muzeul Satului Oltenia - Rm Valcea

Descriere

Sunt expuse, in aer liber, 80 de unitati muzeale compuse din case taranesti, anexe gospodaresti, porti, cladiri de institutii sociale, cruci, troite, fantani. Lucrarile la constructia muzeului au inceput în 1968, prin restaurarea Culei Bujoreanu. In prezent muzeul este reprezentativ prin cele patru sectoare ale sale:
1. Sectorul Gospodarie - locuinta cuprinde un numar de 42 unitati si peste 12.000 piese muzeistice, ilustrand structura gospodariei, in functie de ocupatiile traditionale: agricultura, pomicultura, viticultura, cresterea animalelor sau o serie de mestesuguri si tehnici populare, urmarind în acelasi timp, diversitatea si evolutia planimetrica si volumetrica a locuintelor cu una sau mai multe încaperi. Alaturi de locuinte, in cadrul gospodariilor au fost transferate si o serie de constructii anexe : patule, magazii, fanare, cotete destinate depozitarii unor produse agroalimentare sau pentru cresterea unor pasari si animale.
2. Sectorul Social - cultural al „monumentelor de utilitate publica” cuprinde o scoala primara rurala de la inceputul secolului al XX-lea, din vremea lui Spiru Haret, un han de la sfârsitul secolului al XIX-lea din satul Saliste comuna Malaia, o biserica din lemn, construita la 1785 si transferata din comuna Nicolae Balcescu, un scranciob din comuna Stoenesti, iar in perspectiva acest sector va fi completat cu o primarie rurala, precum si cu alte obiective cu valoare arhitectonica.
3. Sectorul Mestesuguri - tehnici populare prezinta procedeele si tehnicile de prelucrare a unor materii prime necesare pentru faurirea unor unelte, vase si diferite obiecte de uz casnic, metodele folosite pentru prelucrarea fibrelor vegetale si animale sau tehnicile traditionale pentru obtinerea unor produse animale si vegetale.
4. Sectorul Constructiilor specializate – reprezentat prin cateva unitati, ilustrand pe cele din hotarul satului sau din zona montana : troite de drum, transferate din localitatile Govora-sat si Feteni, fantani de hotar, stupine de albine, o stana transferata din muntele Smeurat, un conac de vie transferat din comuna Fartatesti, foisoare de paza etc.
Program : zilnic 10,00 - 18,00, luni inchis(aprilie - octombrie)
               zilnic 10,00 - 17,00, luni inchis (noiembrie - martie)
Adresa : Comuna Bujoreni (drumul spre Sibiu), judetul Valcea
Telefon: 0250 / 746869

Date contact
Adresa
Ramnicu Valcea

Oferte speciale :
Parteneri :